Mt:s modernizuje mobilnu mrežu

Bez autora
Jun 03 2012

Mobilna telefonija Srbije modernizovala je mrežu u Vojvodini, što će korisnicima pre svega omogućiti i do deset puta brže surfovanje mobilnim internetom, u koju je u prethodnih šest meseci uloženo više od 20 miliona evra. Unapređenje mrežne infrastrukture nastavlja se na čitavoj teritoriji Srbije, kako bi treća generacija mobilne mreže svuda dostigla maksimum kvaliteta i do sada najveće zabeležene brzine protoka interneta. Mobilna mreža mt:s sada je tehnički spremna da omogući najveće brzine koje su u ovom trenutku dostupne na mobilnim i tablet uređajima, a to je i do deset puta brži mobilni internet. Ovim unapređenjem postignuto je značajno povećanje performansi i velika efikasnost mreže u Vojvodini. Brzine mobilnog interneta u modernizovanoj mt:s mreži prevazilaze čak i ADSL pristup i brzo i bez zastoja omogućavaju učitavanja audio i video klipova visoke rezolucije, preuzimanje aplikacija, upload fotografija i video materijala, kao i obavljanje najsloženijih, “multitasking” zadataka na mobilnim uređajima.

Mt:s modernizuje mobilnu mrežuMobilna telefonija Srbije modernizovala je mrežu u Vojvodini, što će korisnicima pre svega omogućiti i do deset puta brže surfovanje mobilnim internetom, u koju je u prethodnih šest meseci uloženo više od 20 miliona evra.

Unapređenje mrežne infrastrukture nastavlja se na čitavoj teritoriji Srbije, kako bi treća generacija mobilne mreže svuda dostigla maksimum kvaliteta i do sada najveće zabeležene brzine protoka interneta.

Novosađani su imali priliku da u mt:s poslovnici u ”Spensu” isprobaju performanse unapređene mreže.

Mobilna mreža mt:s sada je tehnički spremna da omogući najveće brzine koje su u ovom trenutku dostupne na mobilnim i tablet uređajima, a to je i do deset puta brži mobilni internet. Ovim unapređenjem postignuto je značajno povećanje performansi i velika efikasnost mreže u Vojvodini.

Brzine mobilnog interneta u modernizovanoj mt:s mreži prevazilaze čak i ADSL pristup i brzo i bez zastoja omogućavaju učitavanja audio i video klipova visoke rezolucije, preuzimanje aplikacija, upload fotografija i video materijala, kao i obavljanje najsloženijih, “multitasking” zadataka na mobilnim uređajima.

High-Speed Packet Access (HSPA) je unapređena 3G mreža koja se još naziva i 3,5G, 3G+. Mobilna mreža mt:s podržava tzv. Dual Carrier (DC) – HSPA+ funkcionalnost, što do maksimuma povećavaju performanse i efikasnost mreže. Maksimalni teoretski korisnički protok interneta koji podržava mreža je do 42Mb/s u download-u i 5.7Mb/s u upload-u. Brzina prenosa od 42 Mb/s je ostvariva samo u idealnim uslovima odnosno kada se korisnik ne kreće, ima idealnu pokrivenost bazne stanice i pristup mreži sa najnovijih generacija telefona i tableta koji podržavaju maksimalnu brzinu. Korisnici mt:s će, i sa prosečnim brzinama, do deset puta brže moći da surfuju mobilnim internetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik